Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παρατηρητές της τρόικας θα ελέγχουν τις αποκρατικοποιήσεις

Παρατηρητές της τρόικας θα ελέγχουν τις αποκρατικοποιήσεις

Εάν δεν υλοποιούνται οι αποκρατικοποιήσεις μέσα στο στενό χρονοδιάγραμμα, τότε δεν θα εκταμιεύται η δόση.

Παρατηρητές της τρόικας θα μετέχουν στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις, όπως προβλέπει η συμφωνία τρόικας-κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα ολοκληρώνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Μπορεί η κυβέρνηση να κατάφερε να εξασφαλίσει ότι ξένοι τεχνοκράτες δεν θα μετέχουν στη διοίκηση του ανεξάρτητου ταμείου, αλλά από την άλλη η σκληρή γραμμή της τρόικας πέρασε και σύνδεση των αποκρατικοποιήσεων με την καταβολή των υπόλοιπων δόσεων.

Κατά συνέπεια, ανά τρίμηνο θα αποφασίζεται ποιες εταιρείες θα αποκρατικοποιούνται και ποια δημόσια ακίνητα θα αξιοποιούνται. Στην περίπτωση που δεν υλοποιούνται οι ιδιωτικοποιήσεις στα στενά χρονοδιαγράμματα, τότε η επόμενη δόση δεν θα εκταμιεύται.

Μετά τον ΟΤΕ και το 10% του οποίου αναμένεται μέσα στο μήνα να πουληθεί στην Deutsche Telekom, αποφέροντας στα ταμεία 400 εκατομμύρια ευρώ, έρχεται η σειρά για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και την ΕΥΑΘ. Νωρίτερα από το προγραμματισμένο αναμένονται και οι ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ και του 21% του Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε