Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρατηρητής του ΔΝΤ στην ΕΛΣΤΑΤ!

Ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Θανόπουλος
Ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Θανόπουλος

Σοκάρει η ευκολία με την οποία η Ελληνική Στατιστική Αρχή αποδέχθηκε την παρουσία εκπροσώπου του ΔΝΤ στην παρουσίαση των στοιχείων για το 2016. Για πρώτη φορά στα χρονικά, τα στοιχεία θα ανακοινωθούν παρουσία εκπροσώπου του ΔΝΤ στις 21 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θανάσης Θανόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, «μας ζητήθηκε να υπάρξει παρατηρητής του ΔΝΤ κι εμείς για λόγους διαφάνειας δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά».

Ο κ. Θανόπουλος δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς θα έρθει ο παρατηρητής του ΔΝΤ και τι ακριβώς θα κάνει στην ΕΛΣΤΑΤ, όμως υπογράμμισε ότι “δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα τόσο για πηγές όσο και για μεθόδους μας. Βέβαια, υπάρχουν κάποια θέματα εμπιστευτικότητας που τα σεβόμαστε. Θέλουμε να μας εμπιστεύεται το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα μεγάλος χρήστης των στοιχείων μας.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι τα στοιχεία που βγήκαν πρόσφατα και αφορούν το τελευταίο τρίμηνο, δείχνουν ανάπτυξη 0,3% για το έτος 2016, αλλά μένει να επιβεβαιωθούν τον Σεπτέμβριο του 2017. Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για την αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων γενικότερα, υπογράμμισε ότι “την έχουμε αποδιώξει την ρετσινιά των greek statisticts. Νομίζω μας εμπιστεύεται πια η Eurostat, δεν υπάρχουν αστερίσκοι στα στοιχεία. Δεν είναι η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat είναι τα ελληνικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat”.

Με πληροφορίες από capital.gr

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε