Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κερδοσκοπία στα ομόλογα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ερευνά αν η Τράπεζα της Ελλάδος βοήθησε τους κερδοσκόπους των ομολόγων!

Tην παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του EBEA, K. Mίχαλου και δημοσιευμάτων για τη διαδικασία εκκαθάρισης των συναλλαγών των ελληνικών ομολόγων και σε ό,τι αφορά τις ανοικτές πωλήσεις.

O εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση καθώς ο κ. Mίχαλος κατήγγειλε ότι άλλαξε ο κανονισμός της Tραπέζης της Eλλάδος από 3 σε 10 ημέρες σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση. 

O κ. Κ. Μίχαλος έχει μιλήσει για εσχάτη προδοσία κατηγορώντας την TτE ότι άλλαξε τον κανονισμό προκειμένου να διευκολυνθούν οι ξένοι που πωλούσαν ελληνικά ομόλογα, δηλαδή να έχουν 10 ημέρες καιρό για να βρουν τους τίτλους που δεν είχαν στην κατοχή τους.

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αλλαγή του κανονισμού όταν δύο αμερικανικές εταιρείες είχαν ακαθάριστες συναλλαγές ύψους 200 εκατ. ευρώ. H ΤτΕ υποστηρίζει ότι δεν έχει αλλάξει ο κανονισμός, ενώ οι συναλλαγές οι οποίες έμειναν χωρίς εκκαθάριση, λόγω των αργιών, μπήκαν στο σύστημα με την διεθνή πρακτική του recycling, δηλαδή της εισόδου των άστοχων εντολών την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα που δόθηκε η εντολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οτι δεν κάνατε τα τελευταία 10 χρόνια θα το κάνετε τα επόμενα 3!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε