Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πάρτυ” στο Χρηματιστήριο με νέα μεγάλη άνοδο

– Ο Γενικός Δείκτης ”έσπασε” τις 1700 μονάδες
– Από την αρχή του 2011 έχει ανέβει το χρηματιστήριο στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε κέρδη
– Εκτιμήσεις για συνέχεια στο ράλυ ανόδου – Βαρόμετρο η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου
– Τώρα διεθνείς οίκοι προβλέπουν μείωση κατά 400 μονάδων στα spread
– Τζορτζ Σόρος : ”Η κρίση του ευρώ φτάνει στο τέλος της”

O Γενικός δείκτης βρέθηκε στο τέλος της συνεδρίασης στις 1690,58 μονάδες με άνοδο 1,24% και τον τζίρο στα 164,11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προηγουμένως βρέθηκε πάνω από τις 1700 μονάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές και ξένα δημοσιεύματα οι μετοχές ίσως οδηγηθούν σε ράλι καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους της χώρας και οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στο χρηματιστήριο της Αθήνας στο οποίο είχαν γυρίσει την ”πλάτη” εδώ και 2 χρόνια.

Από την αρχή του 2011, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου έχει ανέβει εως και 16,8%, που είναι η καλύτερη επίδοση μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών του κόσμου.

 Τον Ιανουάριο, οι ξένοι επενδυτές αποτέλεσαν το 48% του συνολικού τζίρου και αύξησαν το ποσοστό τους στο 51,6% στη συνολική κεφαλαιοποίηση, από 48,9% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΧΑΕ.
 
”Είναι η αγορά με τις πιο ελκυστικές αποτιμήσεις στην Ευρωζώνη”, εκτιμά στον Capital αναλυτής της Credit Suisse.


Την ίδια ώρα όμως ‘τσιμπημένα” προς τα πάνω είναι τα spreads, που βρίσκονται στις  804,7 μονάδες βάσης στις 17.05.

Πάντως ο επικεφαλής της διεύθυνσης στρατηγικής ευρωπαϊκών επιτοκίων της τράπεζας Credit Agricole Corporate & Investment Bank στο Λονδίνο, εκτιμά ότι το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών μπορεί να μειωθεί στις 400 μονάδες βάσης, δηλαδή 4 εκατοστιαίες μονάδες  το Μάρτιο του 2012, ενώ έχει ήδη υποχωρήσει τον τελευταίο κατά 200 μ.β. κοντά στις 800 μ.β.

Στο κλίμα ενθουσιασμού που φαίνεται πως πηγαίνει να στηθεί, προστέθηκε ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος που έσπευσε να δηλώσει πως η κρίση του ευρώ έφτασε στο τέλος της.

Διαβάστε επίσης : Τ. Σόρος: Η κρίση του ευρώ πλησιάζει στο τέλος της

Διαβάστε επίσης : Αυξήθηκαν οι εξαγωγές – Σταματάει η ”κατηφόρα” στη βιομηχανική παραγωγή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε