Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παζάρι και πάλι στις Βρυξέλλες

 

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

 

Ο υπουργός θα πρέπει να δεσμευτεί για μεγάλη μείωση του ελλείμματος μέσα στο 2010 απέναντι στο Eurogroup και στο Ecofin. Αν και ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα δώσουν παράταση για τη μείωση του ελλείμματος ο προϋπολογισμός “δείχνει” μεγάλη δυσκολία σε κάτι τέτοιο.
 
Άλλωστε και η φράση του ίδιου του κ.Παπακωνσταντίνου ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού αποτελεί “άσκηση τετραγωνισμού του κύκλου” τα λέει όλα.
 
Στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών έχει να αντιμετωπίσει και την έντονη καχυποψία της Κομισιόν. Είναι χαρακτηριστικό το τι είπαν οι εταίροι πριν από ένα μήνα ότι ο υπουργός τους παρουσίασε τα στοιχεία της χώρα μας. Μέσα στους διαδρόμους ακόμη “κυκλοφορεί” το «ανέκδοτο» των «Greek statistics».
 
Το έλλειμμα για το 2009 υπολογίζεται ότι θα κλείσει στο 12,7% και το χρέος στο 125,3% του ΑΕΠ.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει και συνάντηση με τον Χοακίν Αλμούνια για να του παρουσιάσει τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος.
Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό δεν θα σταματήσει την Κομισιόν να αυξήσει τα πειθαρχικά μέτρα κατά της χώρας μας όπως είναι η επιτήρηση για αρκετό διάστημα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε