Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Περαιτέρω ενίσχυση εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Περαιτέρω ενίσχυση εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2706 δολάρια.

Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ προκάλεσαν σημαντικές πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα. Έτσι το ευρώ διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2759 δολ. από το επίπεδο των 1,2631 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η απασχόληση στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Αύγουστο μόνο κατά 96.000 θέσεις εργασίας. Η επίδοση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, καταδεικνύει ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει ασταθής, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Άλλωστε ο επικεφαλής της Fed άφησε ανοικτό το σχετικό ενδεχόμενο μιλώντας πρόσφατα στο Jackson Hall. Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για το αντίστοιχο πρόγραμμα που εξήγγειλε πανηγυρικώς χθες ο επικεφαλής της EKT Μάριο Ντράγκι, έχει διαθέσει από το τέλος του 2008 έως σήμερα περίπου 2,3 τρισ. δολάρια.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των συναλλαγών ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 21,74% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,52% να διαμορφωθεί στο 20,23% από 20,19% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,77%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,64% από 0,65%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,51%, στο τρίμηνο παρέμεινε στο 0,26%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε