Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέρασε το stress test η Εμπορική Τράπεζα

Πέρασε το stress test η Εμπορική Τράπεζα

Παραμένει ο στόχος για επιστροφή στην κερδοφορία το 2012.

Η Credit Agricole υπέβαλλε το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας της περιόδου 2009 – 2013 σε «έλεγχο αντοχής» (stress test) λαμβάνοντας υπόψη διάφορα οικονομικά σενάρια. 

Οπως προέκυψε, ο στόχος για επιστροφή στην κερδοφορία το 2012 παραμένει σταθερός, κυρίως λόγω της συνολικά καλύτερης από την αναμενόμενη λειτουργικής απόδοσης (χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα κ.α.). 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας για την περίοδο 2009-2013 παραμένει σταθερό παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Επειτα από έλεγχο αντοχής του Σχεδίου από την Εμπορική Τράπεζα, επαληθεύτηκε ο κύριος στόχος του Σχεδίου για επιστροφή στην κερδοφορία από το 2012, παρά την αυστηρότερη προσέγγιση ως προς το κόστος κινδύνου που αφορά στο χαρτοφυλάκιο παλαιότερων δανείων, δημιουργώντας έτσι γερές βάσεις για σταθερά ανοδική πορεία. 

Ακόμα και στην περίπτωση σημαντικής αρνητικής εξέλιξης στην οικονομική κατάσταση, τα βασικά μεγέθη της τράπεζας παραμένουν σταθερά. Με βάση το αρνητικό σενάριο, το σύνολο του κόστους κινδύνου για τα έτη 2010 – 2013 θα πρέπει να αυξηθεί κατά 450 εκατ. ευρώ. σε σχέση με το αρχικό Σχέδιο, κόστος που θα επιβαρύνει κυρίως τα έτη 2010 και 2011.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε