Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Περιμένουν 2 χρόνια να μάθουν το «κουστούμι» του ΕΤΑΚ

Περιμένουν 2 χρόνια να μάθουν το «κουστούμι» του ΕΤΑΚ

Όλα καλά λέει τώρα το υπουργείο για TAXISNET- Δέχεται κανονικά φορολογικές δηλώσεις.

Ελλάς το μεγαλείο σου: 1 εκατ. 300.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν άλλους 3 μήνες, τουλάχιστον, προκειμένου οι υπηρεσίες του ΤAXISNET να εκκαθαρίσουν τις δηλώσεις Ε9 και να υπολογίσουν το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων -το περιβόητο ΕΤΑΚ- που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από το 2009 και είχε θεσπιστεί από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας!

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους μεταβολές περιουσιακής κατάστασης. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι όσο δεν εκκαθαρίζονται τα εν λόγω Ε9 στον «αέρα» βρίσκονται έσοδα  100 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 2,9 εκατομμύρια δηλώσεις, από 3,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί 279 εκατομμύρια ευρώ. 

Πάντως, έπειτα από ταλαιπωρία 3 μηνών, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι όλα βαίνουν καλώς με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET και το σύστημα δέχεται κανονικά τις φορολογικές δηλώσεις.

Το υπουργείο υποστηρίζει μάλιστα ότι μέχρι σήμερα το TAXISNΕΤ έχει παραλάβει 304 χιλιάδες – σχεδόν διπλάσιες από κάθε άλλη χρονιά την ίδια μέρα. Εντούτοις ο αριθμός των φορολογουμένων που έχουν υποβάλλει διαδικτυακά την δήλωσή τους θα έπρεπε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, αφού όλοι είναι υποχρεωμένοι να την «καταθέσουν» ηλεκτρονικά, εκτός μισθωτών και συνταξιούχων.

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων φαίνεται ότι τον τελευταίο μήνα το σύστημα ήταν διαθέσιμο κατά πάνω από 98%. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η μη διαθεσιμότητα οφείλεται συνήθως σε προγραμματισμένες αναβαθμίσεις ή παροδικά προβλήματα και σε καμία περίπτωση σε ελλείψεις των υποδομών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε