Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Περιορισμένη άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Περιορισμένη άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2605 δολάρια από το επίπεδο των 1,2592 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2575 δολάρια.

Στην αγορά οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συνεδρίαση αυτή θα αποτελέσει την συνέχιση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η επαναδραστηριοποίηση με εντατικότερους ρυθμούς του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Επιπροσθέτως, πολύ πιθανή θεωρείται η μείωση του επιτοκίου, για πρώτη φορά κάτω από το επίπεδο του 1%.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν 3 συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 25,72% από 25,81% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,52% να διαμορφωθεί στο 24,20% από 25,81% που ήταν χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,21%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,07% στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,92% από 0,93% χθες, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,65%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,37%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε