Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Περιπτώσεις εξαγορών μελετά η διοίκηση της Vivartia

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το πράσινο φως έδωσε η γενική συνέλευση της Vivartia για την απόσχιση των 4 κλάδων της εταιρείας και την εισφορά τους σε ισάριθμες θυγατρικές.

Πρόκειται για τον κλάδο ζακχαρωδών (Chipita) για τον οποίο εγκρίθηκε η πώληση σε κοινοπραξία που συνέστησε ο όμιλος Olayan και ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος, κίνηση η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, για τον κλάδο του Γάλακτος (Δέλτα Τροφίμων), τον κλάδο των κατεψυγμένων ( Μπάρμπα Στάθης) και τον κλάδο εστίασης (Goody’s). Η Vivartia θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως εταιρεία συμμετοχών, με την επωνυμία της να αλλάζει σε Vivartia Συμμετοχών, και μεταξύ άλλων θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα ως προς τις υπόλοιπες τρεις κατά 100% θυγατρικές της. 

Το σώμα των μετόχων ενέκρινε επίσης τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού 15,635 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που θα διατεθούν για τη δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας χυμών και για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου κατεψυγμένων τροφίμων. 

Στο περιθώριο της συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δ. Μαλαματίνας τόνισε ότι η διοίκηση εξετάζει την ενίσχυση των μεριδίων αγοράς της εταιρείας μέσω εξαγορών, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση ενέκρινε το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης με απαρτία 91,10%

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε