Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πετάει” το spread – Στα ”κόκκινα” το χρηματιστήριο και οι συζητήσεις περί χρεωκοπίας

Πετάει”  το spread – Στα ”κόκκινα” το χρηματιστήριο και οι συζητήσεις περί χρεωκοπίας
Τις 830 μονάδες βάσης ”αγγίζει” στις 13.30 το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου,που το πρωί είχε ξεπεράσει ακόμα και τις 850 μονάδες.
 

Η νέα ”πτήση” του spread,μεταξύ άλλων,σημαίνει ουσιαστικά αύξηση του επιτοκίου στα 10ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου,αφού το πρωί μάλιστα το επιτόκιο ήταν της τάξης του 11 %,στα επίπεδα δηλαδή της περασμένης Παρασκευής.
 
Ευρωπαίοι αναλυτές παρακολουθούν συνεχώς τις μεταβολές των επιτοκίων των ομολόγων,ιδίως της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα,για να εκτιμήσουν εαν πρόκειται ουσιαστικά για ”απόνερα” της απόφασης της συνόδου Κορυφής περί δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα,το ελληνικό χρηματιστήριο,στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα ξεκινά πτωτικά,αφού στις 13.50 ο δείκτης υποχωρούσε κατά 1,45 % .

Όλα αυτά ρίχνουν και πάλι λάδι στη φωτιά και στις συζητήσεις περί χρεωκοπίας της χώρας μας.

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί,προβληματίστηκε,όπως συνηθίζει μία φορά ανά εβδομάδα,για τη χρεωκοπία της Ελλάδας,λέγοντας στο οικονομικό περιοδικό Capital πως αποτελεί θέμα χρόνου.Αλλά και η Daily Telegraph μας σύστηνε χθες ως μόνη λύση την ελεγχόμενη χρεωκοπία.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε