Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πέταξαν 7,6 δισ. στα σκουπίδια!

Πέταξαν 7,6 δισ. στα σκουπίδια!

Ούτε οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκτελούνται για την είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο. Εφορίες και τελωνεία δεν έχουν εισπράξει το 92,5% των προστίμων που έχουν βεβαιωθεί από τα δικαστήρια.

Είναι ενδεικτικό ότι από τα 8,22 των χρεών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο εισπράχθηκαν μόλις 615 εκατομμύρια.

Παρά το γεγονός ότι… γέμισαν τα κρατητήρια επιχειρηματίες με χρέη από μερικές χιλιάδες ως μερικά… εκατομμύρια οι εισπράξεις ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι… υπό του μηδενός.

Με τον εισπρακτικό μηχανισμό σε … χειμερία νάρκη θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί ως τον Ιούνιο ποσά ενός δισεκατομμυρίου, ενώ ακόμη ένα δισεκατομμύριο θα πρέπει να έχει μπει στα ταμεία μέχρι το τέλος του χρόνου.

“Θα πρέπει” αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουν μπει αυτά τα χρήματα. Το θέμα όμως είναι ότι η χώρα έχει βάλει την υπογραφή της. Σε περίπτωση που δεν μπουν αυτά τα χρήματα στα ταμεία θα πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα.

Δηλαδή σαν να μην έφταναν τα μέτρα 11 δισ. κινδυνεύουμε να χρεωθούμε ως και με επιπλέον 2 δισ. ως το τέλος του χρόνου καθώς το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε