Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πεταλωτής διαψεύδει Λούκα για ΦΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύγχιση στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους καταναλωτές προκαλούν οι δηλώσεις υπουργών και στην συνέχεια οι διαψεύσεις

από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε ζητήματα όπως για παράδειγμα ο ΦΠΑ που αφορούν τους πολίτες όλης της χώρας.

Χθες η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, δήλωνε οτι το θέμα του ενιαίου ΦΠΑ 15% έχει τεθεί στο τραπέζι της διαβούλευσης προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην αγορά.
Και για ακόμα μια φορά και μετά από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα βγήκε σήμερα η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της να θέσει τέλος στα σενάρια ενιαίου ΦΠΑ 15%.

“Δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία πρόταση και καμία εισήγηση για κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής “αδειάζοντας” την υπουργό Οικονομίας.

ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΠΑ 15%

Αν λάμβαναν αυτή την απόφαση οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά θα πήγαιναν στα ύψη. Δηλαδή σε τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, φάρμακα αλλά και τα τιμολόγια ύδρευσης και ηλεκτρισμού που υπάγονται στον μεσαίο συντελεστή 9%.
 
Από την κίνηση αυτή θα προέκυπτε αύξηση του φόρου κατά 67% και άνοδος των τιμών κατά 5,5%.
Έτσι για άλλη μια φορά θα την πλήρωναν οι ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού αφού πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης.
 
Αυτό όμως σήμαινε επίσης οτι θα μειωνόταν ο ΦΠΑ μεταξύ άλλων σε ρούχα, έπιπλα, καύσιμα, αυτοκίνητα, ακίνητα, τσιγάρα , αλκοολούχα ποτά κ.α. καθώς σήμερα βρίσκονται στο 19% .
 
Δεδομένη πάντως θεωρείται η επιβολή Φ.Π.Α σε υπηρεσίες που σήμερα εξαιρούνται: τυχερά παιχνίδια , υπηρεσίες γιατρών, δικηγόρων , συμβολαιογράφων, κάτι που έχει ήδη προαναγγελθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, το ΝewsIt σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τί ΦΠΑ πληρώνουν οι Ευρωπαίοι και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε