Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πιέστηκαν τα κέρδη της Frigoglass

Πιέστηκαν τα κέρδη της Frigoglass

Μείωση πωλήσεων 30,8% και καθαρών κερδών 84,4% ανακοίνωσε για το 2009 η εταιρεία επαγγελαμτική ψύξης Frigoglass.

 Οπως αναφέρουν από την εταιρεία, εξαιρουμένης της έκτακτης φορολογίας, τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν μείωση 56,1% και διαμορφώθηκαν στα 8,537 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση επισημαίνει πως οι δραστηριότητες της υαλουργίας στη Νιγηρία αποτέλεσαν σημαντικό αντισταθμιστικό παράγοντα στις αρνητικές οικονομικές συνθήκες, ενώ για το 2010 θεωρεί ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη σε πολλές αγορές παγκοσμίως.

ΟΙ ενοποιημένες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 30,8% ανερχόμενες σε 337,6 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2009. Το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 42,4% ανερχόμενες σε 91,4 εκατ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας μια διαδοχική βελτίωση σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οπως επισημαίνεται, οι πωλήσεις προς την Coca-Cola 3E αποτελούν το 14.7% του κλάδου ψύξης για το σύνολο του έτους, ενώ βελτίωση σημειώθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το ενοποιημένο καθαρό κέρδος του 2009 μειώθηκε κατά 84,4% στα 3 εκατ. ευρώ, επιβαρυμένο από τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή και από τα αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας. Το καθαρό κέρδος επηρεάστηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο από μια αναδρομική έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στις Ελληνικές επιχειρήσεις και ανήλθε σε 5,5 εκατ. ευρώ για τη Frigoglass. Εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς το καθαρό κέρδος για το σύνολο του έτους ανήλθε σε 8.5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 56,1% έναντι του 2008. Οι καθαρές εισροές μετά από λειτουργικές και επενδυτικές δραστηριότητες παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ανήλθαν σε 35,3 εκατ. ευρώ από εκροές 6,5 εκατ. ευρώ το 2008.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε