Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πήραμε το 1 δις που μας χρωστούσαν! – Μπήκε στον λογαριασμό το υπόλοιπο από την δόση του Μαϊου

Πήραμε το 1 δις που μας χρωστούσαν! – Μπήκε στον λογαριασμό το υπόλοιπο από την δόση του Μαϊου

– Το αποκάλυψε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την διυπουργική
– Πήραμε παράταση για τα 450 εκατ. ευρώ που χρωστάμε στον Μηχανισμό Στήριξης
– Νεα σύσκεψη στις 16.00 Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο
– Στις 18.00 θα δει Βενιζέλο και Κουβέλη
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το αποκάλυψε σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής.

Όπως είπε εισέρρευσε στον Ειδικό Λογαριασμό του Δημοσίου το 1 δισ ευρώ του υπολοίπου της δόσης του Μαΐου.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 και οι συμμετέχοντες υπουργοί προετοιμάστηκαν για την επίσκεψη της τρόικας που αναμένεται ότι θα αρχίσει την Πέμπτη.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι 450 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν ήδη ως δόση της Ελλάδας προς το μόνιμο μηχανισμό στήριξης και τα υπόλοιπα 550 εκ. ευρώ θα ενισχύσουν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Για τα 450 εκ. ευρώ που απομένουν για να συμπληρωθεί η δόση των 900 εκατ. ευρώ προς τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης η οποία κανονικά έπρεπε να καταβληθεί στο τέλος Ιουλίου, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η χώρα μας κατάφερε να αποσπάσει μία παράταση.

Η δόση δηλαδή πάει για τον Οκτώβριο.

Στη διυπουργική σύσκεψη συμμετείχαν ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αντ. Μανιτάκης, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λουκουρέντζος, ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου, υφυπουργoοί και γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Αν πείσουμε ότι με μια άλλη συνταγή μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους τότε μπορούμε να κάνουμε προσαρμογές». Χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι: «Στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης έχουμε βάλει στόχους τετραετίας και ανάλογα με το πότε ωριμάζουν θα θέτουμε τα ζητήματα».

Οι συναντήσεις των Υπουργών με τα μέλη της τρόικας θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες από την Πέμπτη ως και το Σάββατο.

Τα βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά στις 16.00 στην οικία του στην Κηφισιά.

Στις 18.00 ο κ.Σαμαράς θα έχει σύσκεψη με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για να τους ενημερώσει για την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης της Τρόικας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ για τρόικα: Στο ίδιο έργο θεατές

Πολύφερνη νύφη η Εμπορική – Ήδη η Εθνική επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της

Διυπουργική ΤΩΡΑ – Συνάντηση Σαμαρα-Βενιζέλου-Κουβέλη το απόγευμα


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε