Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πιθανή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”

“Πιθανή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”

Τάδε έφη ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. Κένεθ Ρόγκοφ.

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θα είναι η πιθανή κατάληξη της κρίσης χρέους της Ευρώπης, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. Κένεθ Ρόγκοφ.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, ο κ. Ρόγκοφ είπε ότι “θα είμαστε πολύ τυχεροί να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση” σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κυρίας Άνγκελα Μέρκελ για το νέο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη, ο κ. Ρόγκοφ είπε ότι ουσιαστικά η Καγκελάριος υπονόησε ότι “πρέπει να δούμε το τέλος του παιχνιδιού και πώς θα αντιμετωπίσουμε την αναδιάρθρωση που πρόκειται να γίνει”.

Ωστόσο, “κανείς άλλος δεν θέλει να μιλήσει για αυτό”, πρόσθεσε. Ο κ. Ρόγκοφ ήταν επικριτικός και για τις ασκήσεις αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, τις οποίες χαρακτήρισε “πραγματικά τρομακτικές” και “παθητικές”, προσθέτοντας ότι τώρα “η αξιοπιστία τους είναι μικρότερη από ποτέ”.

Για τις οικονομικές προοπτικές το επόμενο έτος, ο καθηγητής είπε ότι ελπίζει να υπάρξει περαιτέρω θεραπεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ για την Ευρώπη είπε ότι “δούμε το “παιχνίδι” χρέους να εξελίσσεται για μακρά περίοδο, αλλά ελπίζουμε στο πλαίσιο πιο σταθερής ανάκαμψης της οικονομίας”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε