Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιές πολυεθνικές στην Ελλάδα ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης

Ποιές πολυεθνικές στην Ελλάδα ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times πολλές πολυεθνικές έχουν καταστρώσει σχέδια για να αντιμετωπίσουν τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Κατά τους Financial Times η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών, Dixons σκέφτεται το κλείσιμο των ελληνικών της καταστημάτων εαν πάμε στην δραχμή και προκληθούν ταραχές.

Στο δημοσίευμα ο Jean-Paul Chifflet, διευθύνων σύμβουλος της Crédit Agricole, στην οποία ανήκει η Εμπορική Τράπεζα, φέρεται να δηλώνει πως ”ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος εργάζεται επί μήνες πάνω σε όλα τα σενάρια”.

Για ντόμινο επιπτώσεων κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa:”Η επίπτωση της αποχώρησης από την ευρωζώνη έχει δραματικές επιδράσεις σε άλλες εξελίξεις στην Ε.Ε., οι οποίες στη συνέχεια θα έχουν επίσης επιπτώσεις στην Lufthansa”.

Ο διευθύνων εταίρος του βρετανικού επενδυτικού ομίλου BC Partners, όπου ανήκει το Regency Casinos στην Ελλάδα, εξηγεί :”Η Ελλάδα είναι παραδοσιακά ένας καλός καταναλωτής προϊόντων άλλων χωρών και αυτό θα σταματήσει καθώς οι Έλληνες καταναλωτές δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα σε ευρώ”.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Robert Horrocks, εκπροσώπου της ασιατικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Matthews Asia:”Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ισούται με το να κάνει ένα μακρύ διάλλειμα για φαγητό το εργατικό δυναμικό της Κίνας”.

Λιγότερο απαισιόδοξοι από όλους είναι οι εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών εταιρειών, όπως ο Mike Bower, σύμβουλος της Tui Travel.
”Σήμερα γίνονται διαμαρτυρίες στην Αθήνα αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να κλείνουν τις διακοπές τους”.

Πηγή Euro2day

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε