Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία

Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία

Το νομοσχέδιο που αφορά την εργασιακή εφεδρεία, των περιορισμών των συντάξεων και το ενιαίο μισθολόγιο μέχρι αύριο ή το πολύ την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί στο Βουλή.

Θα αποτελεί ένα ενιαίο μισθολόγιο έτσι ώστε να προχωρήσει και πιο γρήγορα. Η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή το πόσοι, ποιοι και με τι κριτήρια θα εξαιρούνται από την εργασιακή εφεδρεία.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν να εξαιρούνται οι ένστολοι και οι διπλωμάτες, καθώς υπάρχουν διπλωμάτες καριέρας και θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του διπλωματικού σώματος.

Επίσης, στους δικαστές παρόλο που υπάρχουν στελέχη που είναι κοντά στην σύνταξη δεν μπορούν να τους διώξουν τώρα.

Προβληματισμός υπάρχει ακόμα για τους πανεπιστημιακούς και στην εκπαίδευση γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολλά κενά άρα δεν θα μπορούν να λειτουργούν σωστά ούτε τα σχολεία ούτε τα πανεπιστήμια.

Σίγουρα θα εξαιρεθούν τα ΑΜΕΑ από την εργασιακή εφεδρεία καθώς και οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία γιατί κι εκεί υπάρχον πάρα πολλά κενά.

Τέλος, θα κοιτάξουν τις περιπτώσεις που υπάρχουν ζευγάρια δημοσίων υπαλλήλων να μην βγουν και οι δύο σε εργασιακή εφεδρεία.

Να σηεμιώσουμε ότι, σύμφωνα με το το νέο ενιαίο μισθολόγιο προβλέπεται εξίσωση μισθού ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα παίρνει 780 ευρώ και από εκεί και πέρα θα ανεβαίνει κλιμακωτά το μισθολόγιο των υπολοίπων. Δευτεροβάθμια εκπαίδευση συν 10%, τεχνολικής εκπαίδευσης συν 33% και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης συν 40% πάνω.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα ξαφνική απαίτηση της τρόικας: ΤΩΡΑ ζητά μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα

Ρέππας: Λιγότερες προσλήψεις το 2012 – “Μαχαίρι” στους συμβασιούχους

Σκληρές διαπραγματεύσεις αυτή την ώρα για την εφεδρεία – Η τρόικα εμμένει σε απολύσεις στο δημόσιο

Διευκρινίσεις Μιχελάκη για την εργασιακή εφεδρεία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε