Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος” δηλώσεων περί αναδιάρθρωσης

Από τη μία πλευρά υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας την ”αναθεματίζουν” και από την άλλη αναλυτές στοιχηματίζουν πως επίκειται η ανακοίνωση της.
 

Μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους “δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτε” για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έρκι Λικάνεν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.
 
“Μια υπερχρεωμένη χώρα πρέπει να παράξει ένα δημοσιονομικό πρωτογενές πλεόνασμα. Μία αναδιάρθρωση δεν θα αλλάξει τίποτε. Το δεύτερο σημείο είναι η ανάγκη επαναβεβαίωση των δυνάμεων της ανάπτυξης. Και εδώ μια αναδιάρθρωση δεν επυπηρετεί κάτι”, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ”συντονισμένος” ο γερμανός οικονομολόγος Γιούργκεν Σταρκ, από το 2006 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τόνισε : ”η αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας της ευρωζώνης κινδυνεύει να προκαλέσει μια τραπεζική κρίση οι επιπτώσεις της οποίας, στην χειρότερη περίπτωση, θα ξεπεράσουν εκείνες της κατάρρευσης της Lehman Brothers”.
 
Όμως ο βρετανός αρθρογράφος του Bloomberg Μάθιου Λιν θεωρεί ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους : ”Το να ασφαλίζεται κανείς έναντι του κινδύνου κουρέματος των ελληνικών ομολόγων είναι σαν να ασφαλίζεται έναντι του κινδύνου να βρέξει το επόμενο δωδεκάμηνο στο Λονδίνο”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε