Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πως κουκούλωναν οι ίδιοι εφοριακοί τις παρανομίες τους – Η μαύρη λίστα με τους εκατομμυριούχους εφοριακούς

Πως κουκούλωναν οι ίδιοι εφοριακοί τις παρανομίες τους – Η μαύρη λίστα με τους εκατομμυριούχους εφοριακούς

Εύλογα μπορεί ένας πολίτης να αναρωτηθεί πως ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να μην έχει

υποβάλλει φορολογική δήλωση και να παραμένει στο απυρόβλητο. ‘Η ακόμα πως ένας υπάλληλος πάλι του υπουργειου Οικονομικών να έχει εισόδημα 50.000 ευρώ ετησίως και να έχει περιουσία 3 εκατομμυρίων ευρώ.

‘Ολες οι περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο για τους εκατομμυριούχους υπαλλήλους του αλλά και για εκείνους που κουκούλωναν υποθέσεις επίορκων συναδέλφων τους έχουν εξοργίσει για ακόμα μια φορά την κοινή γνώμη που θέλει όμως να δει και κάποιους να τιμωρούνται.

Η επιχείρηση “Καθαρά Χέρια” αποκάλυψε οτι : 

–  70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκ. ευρώ και δηλούμενο εισόδημα 50.000 ευρώ.
 

– 234 υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, εμφανίζονται να ΜΗΝ έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.

– 50 υπάλληλοι σε εφορίες, τελωνεία, περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα ΣΔΟΕ και κτηματικές υπηρεσίες αντιμέτωποι με ΕΔΕ. 
 
Ξηλώθηκαν οι πρώτοι 20 διευθυντές εφοριών

Τους πρώτους 20 προϊσταμένους ΔΟΥ που δεν έπιασαν τους στόχους που τέθηκαν, “καρατόμησε” η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι Δ.Ο.Υ. αυτές είναι: ΙΕ’ Αθηνών, ΚΑ’ Αθηνών, ΙΣΤ’ Αθηνών, ΚΒ’ Αθηνών, Κορωπίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ιλίου, Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Αγρινίου, Α’ Καλλιθέας, Α’ Πατρών, Ρεθύμνου, ΦΑΒΕ Αθηνών, Μοσχάτου, Αλεξανδρούπολης, Χαλκίδας και Α’ Περιστερίου.

Τα έπαιρναν και έπεφταν στα μαλακά

Αυτό που εξοργίζει όμως περισσότερο απ’ όλα είναι όσα αποκαλύφθηκαν για επίορκους εφοριακούς.

‘Οπως η έγγραφη επίπληξη που επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο σε εφοριακό με βαθμό Α’, ο οποίος ιδιοποιήθηκε 116,353 ευρώ, χρήματα που είχαν δώσει 371 πολίτες για να παραλάβουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους!

 

Οπως προιστάμενος τελωνείου ο οποίος υπέγραφε παράνομα εικονικούς εφοδιασμούς αλιευτικών σκαφών, εγκρίνοντας τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης. Επίσης, κέρδισε χρήματα εγκρίνοντας τη χορήγηση πετρελαίου χωρίς δασμούς σε βενζινοπώλες. Η ζημιά που υπέστη το δημόσιο από αυτή την πρακτική ήταν 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος όμως τιμωρήθηκε με στέρηση αποδοχών για έξι μήνες.

 

‘Οπως διευθυντής Πολεοδομίας που λαδώθηκε με 8.000 ευρώ από ιδιοκτήτη καταστήματος για να του «σβήσει» τα πρόστιμα. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, η ποινή του ήταν πρόστιμο ενός μήνα αποδοχών.

 

Οπως η τρίμηνη στέρηση αποδοχών σε εφοριακό που «τακτοποίησε» συγγενείς και φίλους, εμφανίζοντας στις φορολογικές τους δηλώσεις ανύπαρκτες δαπάνες, με συνέπεια να έχουν επιστροφή φόρου 25.022 ευρώ.

 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, έκανε ένσταση επιστρέφοντας τους φακέλους στα δευτεροβάθμια Συμβούλια, ζητώντας αυστηρότερες ποινές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε