Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πως μπορεί η Ελλάδα να ”επωφεληθεί” από την υποβάθμιση!

Πως μπορεί η Ελλάδα να ”επωφεληθεί” από την υποβάθμιση!
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ η υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s εξαναγκάζει την Ευρώπη να χαλαρώσει τους όρους αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.
 

Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody’s να υποβαθμίσει κατά τρεις βαθμίδες το αξιόχρεο της Ελλάδας, αυξάνει την πίεση στους Ευρωπαίους ηγέτες να διευκολύνουν την αποπληρωμή των δανείων της, σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Ρόιτερ.
 
Τονίζεται επίσης ότι η πίεση ασκείται την ώρα που η Γερμανία και οι “σύμμαχοί” της φαίνεται να μη στηρίζουν ριζοσπαστικά μέτρα για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας μέσω της αγοράς ή επαναγοράς ομολόγων.
 
Το πρακτορείο αιτιολογεί το επιχείρημα του ”πατώντας” στην αύξηση των spreads των ομολόγων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας αμέσως μετά την ανακοίνωση της Moody’s.
 
Το δημοσίευμα του Ρόιτερ αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, με τις οποίες τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να προσφέρουν στην Ελλάδα και την Ιρλανδία χαλαρότερους όρους για τα δάνειά τους.

Διαβάστε επίσης : Από το Καστελλόριζο και το Μνημόνιο στη βόμβα Moody’s – Ξεκάθαρα ανησυχητικά σημάδια για την οικονομία

Διαβάστε επίσης : Αυξήθηκε το spread των ομολόγων και υποχώρησε το ευρώ μετά την υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε