Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Πως θα σας έρθει η έκτακτη εισφορά

Εδώ ο κόσμος καίγεται .. και το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι ..δεν θα αποσταλεί ξεχωριστό «ραβασάκι» για το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε φορολογούμενος ως εισφορά αλληλεγγύης για το 2011.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ..έκτακτο «χαράτσι» θα ενσωματώνεται στο εκκαθαριστικό που θα λάβουμε αμέσως μετά την φορο-δήλωση που θα υποβάλλουμε την άνοιξη του 2012 και πάνω εκεί θα αναγράφεται και το πόσες δόσεις θα πληρώσουμε.. Δηλαδή, το υπουργείο μας καθησυχάζει ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε νέο «ραβασάκι», αλλά το «χαράτσι» που είναι να πληρώνουμε θα το γνωρίζουμε με την παραλαβή του εκκαθαριστικού μας..

Η ανακοίνωση:

Σε σχέση με το ζήτημα της καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθωτούς κα συνταξιούχους, η οποία για το έτος 2012 θα παρακρατείται ανά μήνα, ενώ την ίδια χρονιά θα καταβληθεί με το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011 και η εισφορά αλληλεγγύης του 2011, διευκρινίζεται ότι στη σχετική τροπολογία προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οπoία ρυθμίζεται:
α. Ο τρόπος απεικόνισης της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011, στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011, που θα αποσταλεί μέσα στο 2012.
β. Ο ειδικότερος τρόπος καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011 σε δόσεις, ώστε να αποσυμφορηθεί η πίεση που προκαλείται από την ταμειακή καταβολή μέσα στο 2012, της εισφοράς αλληλεγγύης τόσο του 2012 (με παρακράτηση) όσο και του 2011 (με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του 2011 ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλοπή μισθών και συντάξεων με διπλό χαράτσι – 300 ως 500 ευρώ χάνουν όλοι

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε