Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόσο κοντά είμαστε σε μια στάση πληρωμών

Πόσο κοντά είμαστε σε μια στάση πληρωμών

Όσο κρατάει η πολιτική αστάθεια το κράτος παραλύει, με παράδειγμα τα έσοδα που μειώθηκαν κατά 7%.

‘Ηδη η κυβέρνηση έχει σταματήσει όλες σχεδόν τις πληρωμές. Το μόνο που πληρώνει ακόμα είναι μισθοί και συντάξεις.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η 6η δόση μέχρι και αυτή την ώρα είναι στον αέρα, αυτό μεταφράζεται σε 8 δις τα οποία αιωρούνται πάνω από τα ταμεία του κράτους αλλά στην ουσία είναι ανύπαρκτα!

Επίσης, ένα πολύ βασικό θέμα σε εκκρεμότητα είναι ο προϋπολογισμός του 2012. Είμαστε στις αρχές Νοεμβρίου και υποτίθεται ότι σε λίγες ημέρες πρέπει να κατατεθεί στην Βουλή. Και ο προϋπολογισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους.

Οι εκκρεμότητες είναι ατελείωτες: Εφεδρεία, συγχώνευση οργανισμών, αποκρατικοποιήσεις. Όλα αυτά έχουν παγώσει.

Την αγορά πλέον δεν μπορεί κανείς να την κοιτάξει. Η λέξη ρευστότητα έχει εκλείψει προ πολλού. Όσο για επενδύσεις; Θα ήταν τουλάχιστον τρελός όποιος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ακόμα και αν του χάριζαν κάτι να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Αλλά και ο πολύς κ. Ράϊχενμπαχ μοιάζει να παρατηρεί με αμηχανία όσα συμβαίνουν.

Μείωση 7% στα έσοδα τον Οκτώβριο

Η παράλυση τον Οκτώβριο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με τις απεργίες και την ύφεση οδήγησαν τις καθαρές εισπράξεις του δημοσίου στα 4,2 δις ευρώ, που μεταφράζεται σε μείωση κατά 7% από τον Οκτώβριο του 2010.

Τι υπάρχει στα ταμεία

Δεν είναι μυστικό ότι στα ταμεία του κράτους τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Αν η δόση των 8 δις ευρώ έρθει στην ώρα της τότε η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, αν όχι κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα ακολουθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμβόλαια και σε δραχμές ζητά ταξιδιωτικός κολοσσός από Έλληνες ξενοδόχους!

Παίζουν με … μπαλάκι 88 δισεκατομμύρια

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε