Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόσο θα μας κοστίσουν τα φορολογικά μέτρα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πάνω από επτά δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το υπουργείο να…βγάλει από την τσέπη μας

με τις νέες σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει στο φορολογικό.
Μεταξύ άλλων έρχεται περικοπή φοροαπαλλαγών, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων και των αμοιβών, νέα φορολογική κλίμακα, καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες», αλλά και ριζικές μεταβολές στη φορολογία των ακινήτων.
-500 εκατομμύρια θα μπουν στα ταμεία του κράτους από την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ από τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών αναμένονται έσοδα της τάξης του 1,2 δισ. Ευρώ.
-Περίπου 3,5 δισ. Ευρώ θα προκύψουν από την κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης ορισμένων επαγγελμάτων και ο προσδιορισμός του εισοδήματός τους με λογιστικό τρόπο, αλλά και από την κατάργηση των χαριστικών φοροαπαλλαγών και της αυτοτελούς φορολόγησης διαφόρων εισοδημάτων.
-Περίπου 1,5 δισ. Ευρώ θα μπουν στα ταμεία από τη φορολόγηση των μερισμάτων στην κλίμακα εισοδήματος και την κατάργηση της αυτοπεραίωσης και της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
-Τέλος 500 εκατομμύρια υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι θα εξασφαλίσει από τη φορολόγηση όλων των συναλλαγών με offshore εταιρίες.

Διαβάστε επίσης:
-Άύξηση αντικειμενικών αξιών
-Οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε