Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Που πιάνουν τους ένστολους τα νέα χαράτσια της κυβέρνησης

Τι σημαίνουν τα νέα χαράτσια που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για τους στρατιωτικούς; Πόσο τους αφορούν;

Όπως όλοι οι πολίτες ,έτσι και οι ένστολοι θα ξανα-ματώσουν:

•Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Μείον 3% στους μισθούς . Ο Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εισφορά να φθάσει και το 4%.Για 2 συν 2 χρόνια ,λέει αλλά όπως γνωρίζετε ότι μέτρο μπαίνει,δύσκολα αποσύρετε.

•Απολύσεις. Ο Βενιζέλος έχει διαβεβαιώσει κατά καιρούς ότι οι κατηγορίες ένστολων που πιθανόν να κινδύνευαν,όπως οι ΕΠΟΠ για παράδειγμα,δεν πρόκειται να απολυθούν. Ωστόσο ,ήδη έχουν αρχίσει να μην ανανεώνονται για τρίτο χρόνο οι συμβάσεις ΟΒΑ. Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν από το τι θα υπάρχει στο ταμείο για μισθούς.

•Εξορθολογισμός της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου. Όταν ακούτε τέτοια βαρύγδουπα να κουμπώνεστε. Κανονικά οι μισθοί των στρατιωτικών θα έπρεπε να μπουν σε συζήτηση μόνο για να γίνουν πιο ανθρώπινοι. Ωστόσο όπως φαίνεται το ζητούμενο για τη κυβέρνηση είναι να κόψει κι άλλο τους μισθούς. Κι αυτό το ονομάζει…εξορθολογισμό!

•Μειώσεις λειτουργικών δαπανών.Οι Ένοπλες Δυνάμεις δουλεύουν …στο ρελαντί. Υπάρχουν περιθώρια περικοπών σ΄ ότι έχει να κάνει με κλείσιμο στρατοπέδων και γενικώς μείωση του όγκου του στρατεύματος. Θέμα που θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.

•Αποκρατικοποιήσεις
. Το μέτρο θα αγγίξει τις αμυντικές βιομηχανίες,τις οποίες ψάχνουν να βρουν να τις πουλήσουν. 

Περισσότερα στο OnAlert.gr

Διαβάστε επίσης :

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια – Οι δανειστές μας επιβάλλουν: Κεφαλικούς φόρους σε όλους, ξένους επίτροπους στις αποκρατικοποιήσεις!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε