Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα ακόμη μία ευκαιρία”

Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα ακόμη μία ευκαιρία”

”Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την Ελλάδα, την οποία και επισκέφθηκα.Και έχω την εντύπωση ότι βήμα-βήμα σημειώνεται ορατή πρόοδος”.

«Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα ακόμη μία ευκαιρία» δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο βίντεό της και τονίζει: «Από τη μία πλευρά πρέπει να απαιτήσουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, τις οποίες από κοινού αποφασίσαμε και από την άλλη πλευρά, ως φίλοι και εταίροι, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε».

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την Ελλάδα, την οποία και επισκέφθηκα. Και έχω την εντύπωση ότι βήμα-βήμα σημειώνεται ορατή πρόοδος, ενίοτε πιο αργή από αυτή που ελπίσαμε, ωστόσο θα πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα ακόμα μία ευκαιρία» προσθέτει η καγκελάριος στο μήνυμά της, ενώ απαντώντας σε ερώτηση, εάν «μια Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα παρέχει διαρκώς οικονομική βοήθεια σε όλο και περισσότερες χώρες, μπορεί πραγματικά να έχει μέλλον» η κ. Μέρκελ απαντά: «Φυσικά και όχι. Εάν αυτό συνεχισθεί, θα ήταν λάθος» επισημαίνοντας όμως ότι «τώρα οι αγορές δοκιμάζουν τη συνοχή μας και γι αυτό τα δύο τελευταία χρόνια αναπτύξαμε τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να προστατεύεται πάντα ο ευρωχώρος».

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε