Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόεδρος Eurogroup : Στη σύνοδο του Μαρτίου το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

Πρόεδρος  Eurogroup : Στη σύνοδο του Μαρτίου το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας
Η πρόταση του γαλλογερμανικού άξονα για υιοθέτηση Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας δεν θα συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, αλλά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 11 Μαρτίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.
 

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε άγνοια για τα στοιχεία του συμφώνου.
 
Ο επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν τόνισε ότι οι προτάσεις που θα συζητηθούν σήμερα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αποτελούν το θεμέλιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε δήλωσε : ”Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις σήμερα, αλλά έχουμε πει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο και με τα τρία στοιχεία, σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και EFSF μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
 
Πάντως την αντίθεση του στην πρόταση για Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας εξέφρασε ο Φιλανδός ΥΠΟΙΚ Γιούρκι Κατάινεν : ”Όλοι σχεδόν τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για αυτό; Δεν είμαι σίγουρος ότι η γαλλογερμανική πρόταση είναι ο καλύτερος τρόπος”.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην χωρίς προηγούμενο μείωση του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε ένα χρόνο ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στις σημερινές συζητήσεις θα σημειωθεί πρόοδος, ώστε να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο που θα επιφέρει σταθερότητα στην ευρωζώνη και θα επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε