Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόγραμμα στήριξης της βιώσιμης επιχειρηματικότητας από την Eurobank

Πρόγραμμα στήριξης της βιώσιμης επιχειρηματικότητας από την Eurobank

Νέα προϊόντα παρουσίασε η Eurobank για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις που παρά την οικονομική κρίση είναι συνεπείς όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους στο τραπεζικό σύστημα, έχουν εξωστρεφή χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό εξόδου της χώρας από την κρίση, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, στη διάρκεια της παρουσίασης του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων της Τράπεζας, που εστιάζει στις ανάγκες της υγιούς και βιώσιμης ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε ο κ.Νανόπουλος το 75% των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2,5 εκατ. ευρώ είναι ενήμερες απέναντι στο τραπεζικό σύστημα και πρέπει να στηριχθούν στην δύσκολή χρονική περίοδο που διανύουμε, ώστε να καταφέρουν να συμβάλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στην τράπεζα τρέχουν παράλληλα προγράμματα διευκολύνσεων και ρυθμίσεων για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό του δυναμικού επιχειρηματία και της υγιούς, βιώσιμης επιχείρησης που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες παραμένουν συνεπείς και ικανοί να ανταγωνίζονται διεθνώς. Αυτές οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας μπορούν να τραβήξουν την Ελλάδα μπροστά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να ηγηθούν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Στην προσπάθεια τους συγκεκριμένου προγράμματος η Eurobank έχει εταίρους και συνεργάζεται στενά με τους κορυφαίους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας, το ΣΕΒ, τους εξαγωγικούς φορείς ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ και διμερή διεθνή επιμελητήρια.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν πέντε δέσμες νέων προϊόντων συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων:

– Aπό την επόμενη δόση, μειώνεται με πρωτοβουλία της τράπεζας, κατά 50 μονάδες βάσης το επιτόκιο για μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις των επιχειρηματικών πελατών που εξοφλούν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους με ίδια διαθέσιμα (ελάχιστο επιτόκιο δανεισμού euribor+400 μονάδες βάσης)

-Στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας που έχει διαταραχθεί από την πιστωτική ασφυξία. Δίνεται λύση σε συνεργασία με Διεθνείς Τράπεζες στο πρόβλημα της μη αποδοχής εγγυήσεων από τράπεζες του εξωτερικού, παρέχοντας, με τραπεζικά κριτήρια, τη δυνατότητα αγοράς πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών με πίστωση για να παράγουν και να εξάγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

– Επιβράβευση εξαγωγικών επιχειρήσεων για το δυναμισμό τους. Μείωση κατά 100 μονάδες βάσης, έναντι απλών παραγγελιών, και κατά 200 μονάδες βάσης, έναντι ανοίγματος ενεγγύων πιστώσεων, το επιτόκιο προ-χρηματοδότησης των εξαγωγέων που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Χρηματοδοτούμε μέχρι 100.000 ευρώ τη συμμετοχή τους σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις.

– Στήριξη μεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και είναι βιώσιμες αλλά αντιμετωπίζουν συγκυριακά προβλήματα. Μείωση επιτοκίων χρηματοδοτήσεων μέχρι 30% (ελάχιστο όριο επιτοκίου 6,50%) για μεσαίες επιχειρήσεις με δάνεια μέχρι 1 εκατ. ευρώ που αντιμετωπίζουν προσωρινές χρηματοοικονομικές δυσκολίες, αλλά είναι απόλυτα βιώσιμες.

– Στήριξη τουριστικού κλάδου με σειρά διευκολύνσεων. Παροχή σε ενήμερες επιχειρήσεις αναβολή καταβολής ή μείωση του ποσού των δόσεων μακροπρόθεσμων δανείων των επόμενων 12 μηνών με αναπροσαρμογή των υπόλοιπων δόσεων. Προσαρμογή της καταβολής των δόσεων κεφαλαίου μακροπρόθεσμων δανείων βάσει της εποχικότητας των εισροών και χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των τριών πρώτων μηνών της τουριστικής περιόδου με εξόφληση κάθε χρηματοδότησης εντός τριμήνου από την εκταμίευση (με επιτόκιο: 5,50%) και τέλος παροχή εφ’ άπαξ χρηματοδότησης για εξόφληση οφειλών προς την Εφορία και το ΙΚΑ με αποπληρωμή σε 48 οπισθοβαρείς δόσεις (με επιτόκιο: 5,50%), εφόσον εξοφλούνται με ίδια διαθέσιμα οι αντίστοιχες νέες οφειλές.

Επίσης, ανακοινώθηκε η διοργάνωση του τέταρτου κατά σειρά Go International στη Μόσχα, την άνοιξη του 2013, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και η δημιουργίας από αρχές Δεκεμβρίου της ηλεκτρονικής πύλης για την προώθηση των εξαγωγών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε