Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρόταση έκπληξη από Λ. Κατσέλη – Ιατρική κάλυψη ανέργων από ιδιωτικές ασφαλιστικές

Πρόθεση του υπουργείου για διαγωνισμό για τον ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα με την καλύτερη προσφορά.

Πρόταση σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα στον τομέα της παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης ειδικά για τους ανέργους, αλλά και για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο ηλεκτρονικό έλεγχο των δαπανών.

Η υπουργός Εργασίας, Λουκά Κατσέλη μιλώντας στο συνέδριο “The Future of Insurance in Greece” που διοργάνωσαν οι Financial Times απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο συνεργασίας ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η κα Κατσέλη προκάλεσε έκπληξη προτείνοντας τη συνεργασία ασφαλιστικών για την κάλυψη των ανέργων, αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι σήμερα δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει σε προγράμματα ασφάλισης υπολογίζουν το κόστος για την ιατρική κάλυψη περίπου 300.000 ανέργων εκτιμάται περί τα 12 με 15 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στη διεξαγωγή διαγωνισμού προκειμένου ένας δημόσιος ή ιδιωτικός οργανισμός με την καλύτερη προσφορά να αναλάβει την πρωτοβάθμια περίθαλψη τόσο των ανέργων όσο και εν συνεχεία των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Κατσέλη το κόστος για κάθε άνεργο κυμαίνεται από 3,5 με 5 ευρώ το μήνα, ενώ πρότεινε τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων με τις ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να μειωθεί η δαπανή στο χώρο της υγείας όσον αφορά στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε