Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πρωταθλητές ακρίβειας στα καύσιμα

Πρωταθλητές ακρίβειας στα καύσιμα

Η Ελλάδα κατέχει πλέον τα πρωτεία στην τιμή της αμόλυβδης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat στη χώρα μας η τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει το 1,528 ευρώ, ακολουθεί λίγο φθηνότερα η Ολλανδία με 1,523, το Βέλγιο με 1,472, και η Γερμανία με 1,427, ενώ αναμένεται νέα αύξηση τον Ιούλιο λόγω ΦΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομίας από την άλλη συνεχίζει τον αγώνα για συγκράτηση των τιμών στην αγορά. Όμως οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών τροφίμων, που συναντήθηκαν με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη δεν δεσμεύτηκαν, υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις τιμών έρχονται μέσα από δώρα και προσφορές.

Από την πλευρά της, η υπουργός υποστήριξε ότι ήδη υπάρχει μείωση τιμών σε αρκετά προϊόντα και ζήτησε εκτός από τις προσφορές να γίνονται μειώσεις και στις καθαρές τιμές των προϊόντων.

Το υπουργείο Οικονομίας με αγορανομική διάταξη θα βάζει περιορισμούς στις προσφορές και τα δώρα που συνοδεύουν τα προϊόντα, έτσι ώστε οι μειώσεις να περνούν απευθείας στις τιμές προς όφελος των καταναλωτών.

Η μεγαλύτερη αύξηση τιμής σε ένα χρόνο παρατηρείται στην αμόλυβδη περίπου 50%, στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 39,6%, στα εισιτήρια του ΟΣΕ στο 36,6%, στα τέλη κυκλοφορίας 28,4%, και στα κόμιστρα των ταξί 22,4%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε