Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η πρώτη λοταρία με αποδείξεις! Δώρα 1 εκατομμυρίου ευρώ στους φορολογούμενους

αποδείξεις
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Τέλος του μήνα η πρώτη κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών με αποδείξεις
– Στην κληρωτίδα θα μπουν όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο
– Η σημαντική διευκρίνιση που εκκρεμεί

Αγώνας δρόμου γίνεται στις τράπεζες, ώστε να αποστείλουν προς το υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο των ηλεκτρονικών αγορών των φορολογουμένων, ώστε στο τέλος του τρέχοντος μηνός να γίνει η πρώτη κλήρωση για αποδείξεις.

Εφόσον ο στόχος επιτευχθεί, τότε στην κληρωτίδα θα μπουν όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο και τα δώρα θα είναι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Εκκρεμεί σημαντική διευκρίνιση

Η μεγάλη λοταρία πάντως θα γίνει τα Χριστούγεννα και εκεί θα συμπεριληφθούν όλες οι συναλλαγές που έγιναν στο σύνολο του έτους. Πάντως υπάρχει ένα κενό το οποίο αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες. Εάν στις κληρώσεις θα ληφθούν υπόψη μόνο οι πληρωμένες με κάρτα, πιστωτική και χρεωστική ή θα περιλαμβάνονται σε αυτές και οι πληρωμές μέσω ebanking.

Το ζήτημα αυτό προφανώς θα επιλυθεί μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών που καλούνται να δηλώσουν οι επαγγελματίες. Οι τράπεζες μπορούν να «αναγνωρίσουν» τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω καρτών, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν σε ποιες περιπτώσεις οι μεταφορές ποσών μέσω λογαριασμών αποτελούν πληρωμές από πελάτες ή κάποια άλλη συναλλαγή.

Το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από τη στιγμή που η επιχείρηση δηλώσει έναν τέτοιο λογαριασμό, οι τράπεζες μπορούν να εντοπίσουν πληρωμές μέσω μεταφοράς από λογαριασμούς, όχι μόνο για το επόμενο διάστημα αλλά και αναδρομικά από την αρχή του έτους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις