Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ το ελληνικό κούρεμα

Τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ οικονομικά και μη έχουν στην πρώτη τους σελίδα την επιτυχημένη συμφωνία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Οι ξένοι ειδησεογραφικοί κολοσσοί με σχόλια αλλά και με συνεχή ροή ενημέρωναν έως τις 8 το πρωί για την πορεία του PSI.

Η Ελλάδα εξασφαλίζει τη στήριξη για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, είναι ο τίτλος του Guardian.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη για μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, η οποία θα της επιτρέψει να αποφύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει το BBC.

Το Associated Press αναφέρει ότι η Ελλάδα εξασφάλισε μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που μειώνει δραστικά το έλλειμμα, αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων προς τη χώρα.

Οι πιστωτές συμφώνησαν σε ένα ιστορικό σχέδιο για την απομείωση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει το CNN.

«Η Ελλάδα εξασφαλίζει υψηλή συμμετοχή στην κρίσιμη ανταλλαγή ομολόγων, απομακρύνει την χρεοκοπία» γράφει η Washington Post. Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση κονδυλίων από το πακέτο διάσωσης.

«Το 85,8% των πιστωτών αποδέχθηκε την αναδιάρθρωση του χρέους» αναφέρει η γερμανική Welt.

Η γερμανική Bild αναφέρει ότι «άνοιξε ο δρόμος για τη μείωση του ελληνικού χρέους», ενώ το Spiegel αναφέρει ότι όσοι έχουν αρνηθεί θα πρέπει τώρα να εξαναγκαστούν σε συμμετοχή στο κούρεμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέρα από κάθε προσδοκία το “κούρεμα” – Έφτασε το 95,7% μαζί με την ενεργοποίηση των CACs – Σε άπταιστα… αγγλικά η ανακοίνωση του υπουργείου!

Βενιζέλος: Ευχαριστώ εκ μέρους της Ελλάδας

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε