Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Προβόπουλος: Θα τα καταφέρουμε – Δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας

Προβόπουλος: Θα τα καταφέρουμε – Δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας

Αισιόδοξος οτι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα αποδώσουν εμφανίστηκε ο Διοικητής της ΤτΕ.

Ο κ. προβόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των ΕΕ/ΔΝΤ θα βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και να επιτύχει τη διατηρησιμότητα των δημοσιονομικών της.
 
«Το πακέτο στήριξης που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ παρέχει στην κυβέρνηση μία μοναδική ευκαιρία για προσαρμογή της οικονομίας», τόνισε ο Γιώργος Προβόπουλος σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο.

Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της διατηρησιμότητας των δημοσιονομικών.

«Θα χρειαστεί ωστόσο κάποιο διάστημα για πειστούν οι αγορές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους της», ανέφερε.

Επίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες είχαν επαρκή κεφάλαια στην αρχή της κρίσης για να αντέξουν τις πρόσφατες αναταράξεις.

«Στην αρχή της κρίσης, το τραπεζικό μας σύστημα είχε κεφαλαιακή προστασία αρκετά πάνω από 10 δισ. ευρώ. Τα stress tests και οι εξομοιώσεις μας υποδηλώνουν ότι αυτή η προστασία επαρκεί πλήρως για την κάλυψη της όποιας πιθανής διάβρωσης της κεφαλαιακής βάσης για το σύστημα συνολικά», ανέφερε.

Ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε πάντως ότι οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με χρόνια αυξανόμενων επισφαλών δανείων που ίσως ασκήσουν πιέσεις σε μικρές τράπεζες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Προβόπουλος δήλωσε ότι δεν θεωρεί πιθανή τη χρεωκοπία. «Το Ευρωσύστημα αγοράζει ομόλογα ακριβώς επειδή δεν θεωρεί πιθανή μια χρεωκοπία».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε