Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πτώση χωρίς αντίσταση λόγω ανύπαρκτου τζίρου

Πτώση χωρίς αντίσταση λόγω ανύπαρκτου τζίρου

Δεύτερη χειρότερη επίδοση για το 2010 στις συναλλαγές.

Το χρηματιστήριο δεν «κατάφερε» να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το 2010 (61 εκατ. ευρώ στις 4 Ιανουαρίου) αλλά με τα 86 εκατ. ευρώ που έγιναν σήμερα όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές «δεν πάμε πουθενά». 

Απο την αρχή της συνεδρίασης φαινόταν ότι οι συναλλαγές θα είναι μικρές αλλά στο μέσο της ημέρας η αγορά «κρέμασε» εντελώς και είχαμε την αρνητική αυτή επίδοση που είναι η δεύτερη χειρότερη του έτους, πάνω από τα 99 εκατ. ευρώ στις 15 Μαρτίου. 

Μάλιστα, αρχίζουν και πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ίσως η διοίκηση του ΧΑ θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα του ωραρίου, αφού επτά ώρες συνεδρίασης με τέτοιο τζιρο είναι πολλές. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,87% και διαμορφώθηκε στις 1.716 μονάδες αλλά η μικρή αξία των συναλλαγών δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την τάση της αγοράς. Μάλιστα, πολλοί αποδίδουν τη σημερινή απραξία των επενδυτών στο γεγονός ότι πολλά χρηματιστήρια στην Ευρώπη ήταν κλειστά λόγω της γιορτής της Αναλήψεως.

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 2,5%, της Alpha 3,45%, της Eurobank 6,29%, της Motor Oil 4,17% και του Τιτάνα 4,13%. Νέο ιστορικό χαμηλό για τη μετοχή του ΟΤΕ με απώλειες 1,65%. 

Από τα «βαριά» χαρτιά ξεχώρισε η μετοχή της Μυτιληναίος με κέρδη 1,13%. Στα αξιοσημείωτα, το limit up της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Μόνο 60 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 111 που υποχώρησαν και 136 που παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι αναλυτές εκτιμούν οτι το κοινό μας νόμισμα θα αντιμετωπίσει τεχνικές δυσκολίες συγκράτησης αν βρεθεί κάτω απο τα επίπεδο ισοτιμίας με το δολάριο του 1,2457.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η σχέση Ευρω Ελβετικου φραγκου ειναι στο 1,4009 στα χαμηλοτερα επιπεδα ολων των εποχων.

Να σημειωθει οτι σημερα Πέμπτη ειναι τραπεζικη αργια για την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Όσον αφορά τα ομόλογα τα spreads βρίσκονται στις 436 μονάδες βάσης και κλείνουν οριακά σε σχέση με χθες.
Τα CDS παρ΄ ότι οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές κλείνουν στην Ελλάδα στις 490 μονάδες βάσης , στην Πορτογαλία 200 μονάδες βάσης , Ισπανία 140 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 165 μονάδες βάσης και Ιταλία 123 μονάδες βάσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε