Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πτώση χωρίς τζίρο στο ΧΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τράπεζες.

Πτώση χωρίς αντίσταση και σήμερα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου με ευκολία διασπάστηκε το ψυχολογικό όριο των 1.600 μονάδων. Τα 112,67 εκατ. ευρώ των συναλλαγών καταδεικνύουν το πόσο «ρηχή» είναι τους τελευταίους μήνες η ελληνική αγορά αλλά και τη φυγή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Οι τράπεζες ήταν και σήμερα ο αρνητικός πρωταγωνιστής αλλά παρέσυραν στην πορεία και τις άλλες δεικτοβαρείς μετοχές με αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης να κλείσει με απώλειες 3,32% στις 1.582,22 μονάδες με τη σχέση πτωτικών – ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 3 προς 1.

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 4,5%, της Alpha κατά 5,28%, της Eurobank 4,43% και της Πειραιώς 6,04%. Ισχυρές πιέσεις στον ΟΠΑΠ 2,42% ενόψει και της απεργίας των πρακτόρων στον τελικό του Champions League, o τίτλος της 3Ε υποχώρησε κατά 3,09%, τα ΕΛΛΠΕ κατά 4,85%, η ΔΕΗ κατά 1,73% και η μετοχή του ΟΤΕ κατά 2,54%.

Στη μετοχή του ΟΤΕ έγιναν και σήμερα τα περισσότερα πακέτα, αξίας 3,3 εκατ. ευρώ επί συνόλου 10,9 εκατ. ευρώ. Οι διασωθέντες από το ναυάγιο της Σοφοκλέους ήταν η μετοχή της ΓΕΚ-Τέρνα με κέρδη 1,38%, της Τέρνα Ενεργειακή με 3,89% και της Intralot με 0,99%. 

Οι αναλυτές είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τη συνέχεια αφού οι μετοχικοί τίτλοι διεθνώς δεν είναι μια «σέξυ» επενδυτική επιλογή και επισημαίνουν ότι στην περίπτωση της Ελλάδος οι διαδηλώσεις και γενικότερα η αντίδραση και η κοινωνική αναταραχή που επιφέρουν τα μέτρα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να επενδύσει κάποιος σε ελληνικές μετοχές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε