Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πυρά Γιούνκερ κατά Γερμανίας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πυρ και μανία ο πρόεδρος του Eurogroup με την απόρριψη από την πλευρά της Γερμανίας της ιδέας του κοινού ευρωομολόγου χωρίς μάλιστα, όπως τονίζει, να την έχει εξετάσει λεπτομερώς.

“Απορρίπτουν την πρότασή μας πριν ακόμη την εξετάσουν. Αυτό μού προκαλεί κατάπληξη. Αυτός ο τρόπος να δημιουργούνται στην Ευρώπη θέματα-ταμπού και να μην ασχολείται καθόλου κάποιος με τις ιδέες των άλλων, είναι μία πολύ αντι-ευρωπαϊκή στάση διαχείρισης των ευρωπαϊκών υποθέσεων”, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

“Η Γερμανία κρίνει με λίγο απλοϊκό τρόπο” το θέμα των “ευρω-ομολόγων”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ένθερμος υποστηρικτής της έκδοσης κοινών ομολόγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το Βερολίνο είναι αντίθετο, “χωρίς ούτε να κοιτάξει κάτω από τις φούστες αυτής της πρότασης”, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σε πρόσφατο άρθρο τους στους Financial Times, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι είχαν προτείνει την έκδοση κοινού ευρωομολόγου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης.

Από τις δηλώσεις τόσο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, προκύπτει σαφέστατα ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν την εισαγωγή των ευρωομολόγων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε