Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεν: Στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα από όσα πιστεύει κανείς

Ρεν: Στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα από όσα πιστεύει κανείς

Τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος Οδικός Χάρτης για ένα ισχυρότερο ευρώ, δήλωσε ο Επίτροπος Όλι Ρεν σε άρθρο του στην Wall Street Journal.

Ο Φινλανδός περιγράφει τα βήματα που έχουν γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης για τη διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, τονίζοντας σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα πως έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς, αλλά και κάνοντας αναφορά στις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρεται σε κρίσιμη περίοδο την οποία διέρχεται η Ευρωζώνη, λέγοντας πως τον ερχόμενο μήνα η Κομισιόν θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών, στον οποίο θα έχει συμμετοχή και η ΕΚΤ. Μόλις αυτός ο μηχανισμός δημιουργηθεί, ο ESM θα έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα είναι απαραίτητα για αυτό το σκοπό δεν θα επιβαρύνουν το χρέος χωρών που ήδη βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές, αναφέρει ο Όλι Ρεν στο άρθρο του, απόφαση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τη χώρα μας καθώς θα σημάνει μεγάλη ελάφρυνση του χρέους.

Διαβάστε επίσης:

Θετικές επιδόσεις για τις ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε