Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεν: θα χρειαστούν και νέα μέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση…

επαρκούν για το 2010, ωστόσο θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα το 2011 και το 2012, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

 

«Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη, εάν χρειαστεί, να λάβει συντονισμένα μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα», δήλωσε ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera. «Έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε», τόνισε.

 

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού Ινστιτούτου Ifo δήλωνε από τη Φρανκφούρτη ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

 

“Η παραμονή της Ελλάδας είναι σχεδόν απίθανη. Οποιαδήποτε προσπάθεια σταθεροποίησης της Ελλάδας δεν έχει ελπίδα. Είναι ένας απύθμενος λάκκος”, δήλωσε ο Sinn σύμφωνα με την εφημερίδα Boersen-Zeitung. “Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για να βγει η Ελλάδα από τη μιζέρια της. Η πρώτη, τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να χαρίζουν στην Ελλάδα τα 30 δισ. ευρώ που χρειάζεται ετησίως. Η δεύτερη επιλογή θα ήταν άμεση μείωση τιμών και μισθών, αφού η χώρα δεν έχει το δικό της ανεξάρτητο νόμισμα. Ωστόσο κάτι τέτοιο θα προκαλούσε κοινωνικές αναταραχές και αντιδράσεις και θα οδηγούσε σε μια πραγματική υποτίμηση στην Ευρωζώνη. Η μόνη λύση είναι να αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση”, υποστήριξε ο Sinn.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε