Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρέππας: Λιγότερες προσλήψεις το 2012 – “Μαχαίρι” στους συμβασιούχους

Ρέππας: Λιγότερες προσλήψεις το 2012 – “Μαχαίρι” στους συμβασιούχους

Δίνονται απαντήσεις σε δύο σημαντικά θέματα, με βάση την ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το πρώτο αφορά τις απολύσεις. Δραστική μείωση των προσλήψεων στο δημόσιο καθώς θα γίνει αυστηρότερος ο κανόνας του 1 προς 10, με βάση την ανακοίνωση. Φέτος είχαμε 1 πρόσληψη σε κάθε 10 απολύσεις αλλά μέσα στο 2012 αυτό θα γίνει πιο αυστηρό αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πόσες απολύσεις θα αντιστοιχούν σε μία πρόσληψη.

Αυτό επηρεάζει και τους εφέδρους αφού δεν θα μπορούν πλέον να έχουν δικαίωμα στην μετάταξή τους στο δημόσιο.

Ο κ. Ρέππας τόνισε επίσης, για το μείζον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας πως «προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, με σημείο αναφοράς το νέο μισθολόγιο. Άρα το ποσό είναι υψηλότερο. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η παραμονή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν προσμετράται στον υπολογισμό της σύνταξης, άρα δεν την επηρεάζει αρνητικά. Όπως επίσης, δεν επηρεάζει τη λήψη του εφάπαξ για όσους το δικαιούνται».

Επιπλέον, ο κ. Ρέππας αποκάλυψε ότι «η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων με κάθε σχέση εργασίας στο κράτος, στενό και ευρύτερο, τα δύο τελευταία χρόνια είναι μεγάλη και φθάνει περίπου τις 200.000».

Το δεύτερο θέμα αφορά τις προσλήψεις καθώς γίνεται πλέον η πλήρης κατάργηση των τους όσον αφορά τους συμβασιούχους. Μηδενισμός των προσλήψεων όσον αφορά τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις έργου.

Τέλος, ανέφερε ότι «με την πολιτική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσα στο 2011, έχουμε πετύχει εξοικονόμηση ύψους 600 εκ. ευρώ για το τακτικό προσωπικό και 300 εκατ. ευρώ για τους συμβασιούχους».

Διαβάστε επίσης:

Η νέα ξαφνική απαίτηση της τρόικας: ΤΩΡΑ ζητά μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε