Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Reuters: ο Σόιμπλε θα προτείνει επαναγορά χρέους από την Ελλάδα

Reuters: ο Σόιμπλε θα προτείνει επαναγορά χρέους από την Ελλάδα

Την επαναγορά από την Ελλάδα, του 50% των ομολόγων της που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, στο 25% της αξίας τους, θα προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αποψινό Eurogroup, ως μέθοδο μείωσης του χρέους κατά 11 μονάδες, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ιδιώτες πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με τη γερμανική πρόταση εκτιμάται ότι η επαναγορά θα στοιχίσει περί τα 7,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα μισά θα καταβάλει η Αθήνα και τα υπόλοιπα θα εξοικονομηθούν από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την πώληση ελληνικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα η “Bild”, σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη γερμανική κυβερνητική πηγή, υποστηρίζει ότι το Βερολίνο συμφωνεί να δοθούν στην Ελλάδα επιπλέον 14 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014, ενώ επισημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την αποτροπή ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, με κάθε τρόπο. Μεταξύ των προτάσεων που μελετώνται είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
”Αν πέσει η Ελλάδα πέφτει και η Γερμανία”

Η δόση σε δυο δόσεις – Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα στο Παρίσι – Πράσινο από το Eurogroup σήμερα αλλά τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε