Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Reuters: σε 4-6 εβδομάδες η έκθεση της τρόικας

Reuters: σε 4-6 εβδομάδες η έκθεση της τρόικας

Μια νέα ανάλυση του Reuters σε συνδυασμό με πληροφορίες του πρακτορείου έρχεται να ταράξει τα νερά. Το πρακτορείο εκτιμά ότι η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ανακοινωθεί μπορεί και έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Τονίζει επίσης ότι ο στόχος εξόδου από τον φαύλο κύκλο του χρέους καθίσταται όλο και πιο δύσκολος, παρά τα μέτρα που λαμβάνει η Αθήνα.

Λέει επίσης ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να ειναι βαρέλι δίχως πάτο αφού κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας φαίνεται να πέφτει στο κενό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο προϋπολογισμός του 2013 περιέχει ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως ότι το επόμενο έτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 2002, ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι εκτιμήσεις τόσο για την ύφεση όσο και για το χρέος είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ότι ανέμεναν οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις προ έξι μηνών.

Το Reuters θεωρεί πως το αισιόδοξο σενάριο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 φαντάζει σήμερα ακόμη πιο δυσπρόσιτο από ότι πριν από έξι μήνες, κάτι που καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο η Αθήνα να προχωρήσει σε ένα δεύτερο γύρο αναδιάρθρωσης του χρέους, προκειμένου να επαναφέρει σε βιώσιμη τροχιά το χρέος της, με τον επίσημο τομέα να σηκώσει το βάρος της αναδιάρθρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1.000 ευρώ κατώτατος φόρος για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Έφυγε ξανά πιο νωρίς ο Τόμσεν – Τελείωσε η συνάντηση…

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε