Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρομπάι: Η τύχη της Ελλάδας κρίνεται στο Eurogroup

Ρομπάι: Η τύχη της Ελλάδας κρίνεται στο Eurogroup

Αυτό που ξέραμε και έχουν πολλάκις επαναλάβει η Μερκελ και οι συν αυτώ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: η Ελλάδα θα πάρει λεφτά αν η έκθεση της τρόικας το επιτρέψει.

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα θα εξετασθεί από το Eurogroup, υπό το φως της έκθεσης της τρόικας, διεμήνυσε από το Στρασβούργο ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναγνώρισε στην Ελλάδα πως έχει επιτύχει πρόοδο στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της αλλά ξεκαθάρισε ότι «η πρόοδος αυτή θα εξετασθεί από το Eurogroup, με βάση την σχετική έκθεση που θα παρουσιάσει η τρόικα».

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup είναι στις 12 Νοεμβρίου ενώ η… διορία που έχει θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός για να “στερέψουν” τα ταμεία του ελληνικού κράτους είναι στις 16 του ίδιου μήνα. Αν η Ελλάδα πάει στις Βρυξέλλες και με ψηφισμένα τα νέα μέτρα, όπως θέλει η κυβέρνηση, τότε θα έχει ακόμη ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της…

Ο Ρομπάι έκανε λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις -στο άμεσο μέλλον, στον τομέα της ανεργίας, αναφέροντας ότι, αυτή τη στιγμή, 25 εκατομμύρια άνθρωποι -κυρίως νέοι- είναι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα της Ένωσης θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η κοινωνική ολοκλήρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τράπεζες πίσω από τις αλλαγές στα εργασιακά

Όλα τα κρυφά μέτρα: Μείωση μισθών και πώληση ΔΕΚΟ – Απελευθέρωση ωραρίου παντού – Αυξήσεις φωτιά σε εισιτήρια και ρεύμα

Σύσκεψη Αρχηγών: αγκάθι τα εργασιακά, τρόμος οι αντάρτες

Αφορολόγητο τέλος και φόρος από το πρώτο τετραγωνικό στα ακίνητα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε