Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρομπάι – Μπαρόζο: Συμφωνήσαμε να βρεθεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

Οι συζητήσεις ωστόσο θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμή θέματα.

Η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα αποτελεί τμήμα του συνολικού πακέτου που θα οριστικοποιήσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους την ερχόμενη Τετάρτη, υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ και την Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο Χ. Ρόμπεϊ τόνισε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης καλωσόρισαν την πρόσφατη ψήφο του ελληνικού Κοινοβουλίου σχετικά με τη λήψη δέσμης μέτρων αλλά και την απόφαση να εκταμιευθεί η 6η δόση των δανείων προς την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΕΕ σημείωσε ακόμη ότι συνεχίζονται οι εργασίες για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο Ζ. Μπαρόζο δήλωσε ότι αναμένεται από τις ελληνικές αρχές αποφασιστική δέσμευση για την επίτευξη δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, το δεύτερο πρόγραμμα διαμορφώνεται με την αξιόπιστη συμμετοχή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επί τη βάση της έκθεσης της Τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης
Οι αποφάσεις την Τετάρτη με την Μέρκελ να οδηγεί την κούρσα – Προειδοποίησε την Ελλάδα και για νέα μέτρα

Όλη η κρυμμένη αλήθεια για το “κούρεμα” – Θα φέρει νέα μέτρα που θα γονατίσουν τη χώρα – Την Τετάρτη θα ανακοινώσουν το μέγεθός του

Παπανδρέου: Πρέπει να μειώσουμε το χρέος για να ανασάνουμε – Τι λένε στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε