Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρομπάι: Τέλος Ιουνίου η συμφωνία για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η έγκριση από τη γερμανική Βουλή ήταν το πρώτο βήμα. Ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι βέβαιος ότι η συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα «κλείσει» στο τέλος του μήνα.

«Επεξεργαζόμαστε τα διάφορα σημεία του πακέτου. Επίσης, επεξεργάζεται κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι και πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι η τελική συμφωνία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιουνίου.

Το ύψος της βοήθειας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα, πάντως, με το πρακτορείο Reuters θα είναι περίπου 120 δισ. ευρώ. Επισήμως, όμως, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης εργάζονται για ένα σχέδιο «τύπου Βιέννης» που θα περιλαμβάνει πρόβλεψη οι ιδιώτες επενδυτές της Ελλάδας να διατηρήσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος, δήλωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ.

Νωρίτερα, η Μπουντεσταγκ άναψε το «πράσινο φως» για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απευθύνει στο Κοινοβούλιο μια δραματική ομιλία.

Fitch: «Κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό πρόβλημα»
Το νωρίτερο μέχρι τέλος Ιουλίου πρέπει να έχει επιτευχθεί συμφωνία για την επίλυση της ελληνικής κρίσης διεμήνυσε ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του διεθνούς οίκου, Ντέιβιντ Ράιλι, στέλνοντας μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Μιλώντας στο παγκόσμιο τραπεζικό συνέδριο της Fitch, ο Ράιλι τόνισε ότι είναι απίθανο οποιαδήποτε από τις χώρες που έχουν ενταχθεί σε μηχανισμό διάσωσης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία), να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές για χρηματοδότηση, πριν από το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναι από την Γερμανική Βουλή στην Ελληνική βοήθεια

Παπανδρέου: δεν βγάζω δίσκο για την πάρτη μου

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια – Οι δανειστές μας επιβάλλουν: Κεφαλικούς φόρους σε όλους, ξένους επίτροπους στις αποκρατικοποιήσεις!

Μέρκελ-Σαρκόζι τα λένε και για την Ελλάδα

 

Αυστρία: “Τέλος η βοήθεια στην Ελλάδα αν σταματήσει και το ΔΝΤ”

ΔΝΤ: «Ανεπιθύμητη οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους»

Moody’s για το ελληνικό χρέος: «Δύσκολη η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών»

Γιούνγκερ: Αναπόφευκτο νέο πακέτο – Τρισέ: Χωρίς αναδιάρθρωση

120 δις ευρώ η νέα βοήθεια στην Ελλάδα!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε