Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαρκοζί: «Έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα Γάλλοι ιδιώτες»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες της Γαλλίας είναι έτοιμες να συμμετάσχουν, σε εθελοντική βάση, στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού δανεισμού της Ελλάδας.

“Δεν είναι μόνον οι τράπεζες, επίσης είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και αυτό υπαγόταν στις διαπραγματεύσεις, που είχα κάνει με την Άνγκελα Μέρκελ”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών..

“Είχαμε πολλές συσκέψεις εργασίας, με τη συμμετοχή τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της Γαλλίας. Εξάλλου, είμαστε ενημερωμένοι για τις συσκέψεις, που έγιναν σε όλη την ευρωζώνη με τους ίδιους συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες χώρες μέλη της. Μπορώ να σάς δηλώσω ότι, απ΄ αυτήν την πλευρά, ούτε έχουμε δυσκολία, ούτε φοβόμαστε”, πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

“Όσον αφορά τους όρους, θα επικοινωνήσουμε όταν έλθει η ώρα, υπάρχει όμως η βούληση να σωθεί το ευρώ, να εξασφαλιστεί η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη, η οποία είναι πάρα πολύ δυνατή”, επέμεινε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου, η Γαλλία είναι η χώρα της ευρωζώνης που είναι περισσότερο “εκτεθειμένη” στα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, όμως η έκθεση αυτή αφορά τις πιστώσεις του ιδιωτικού τομέα.

*Όσον αφορά τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, η τράπεζα BNP Paribas διακρατεί χρεόγραφα συνολικής αξίας πέντε δισ. ευρώ, η Societe generale χρεόγραφα συνολικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ και η Credit Agricole χρεόγραφα 600 εκατ. ευρώ.

*Από την πλευρά τους, οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες διακρατούν: η Axa στα τέλη Μαρτίου χρεόγραφα 300 εκατ. ευρώ, ενώ η CNP Assurances χρεόγραφα 127 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπανδρέου: “Έχουμε εξασφαλίσει την 5η δόση”

Η Σύνοδος Κορυφής απέτρεψε τη στάση πληρωμών-ξεκλείδωσε το νέο δάνειο

Γερμανική αισιοδοξία για τη συμμετοχή ιδιωτών στο πακέτο για την Ελλάδα

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε