Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε φαύλο κύκλο η Ελλάδα – Οι αγορές έχουν αρχίσει να θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση”

Σε φαύλο κύκλο η Ελλάδα –  Οι αγορές έχουν αρχίσει να θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση”
Οι τίτλοι αυτοί ανήκουν σε δημοσίευμα των Financial Times που θεωρούν την χώρα μας επικίνδυνη για επέκταση της αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
”Αυξάνονται οι φόβοι ότι η ελληνική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα καταφέρει να εκσυγχρονίσει την αρτηριοσκληρωτική οικονομία ή έστω να μειώσει το χάσμα με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές” γράφει ο συντάκτης του άρθρου που θεωρεί πως για χρόνια οι Έλληνες ζούσαν στη σπατάλη και όπως συμπληρώνει : ”με ένα από τα πιο γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά συστήματα στην Ευρώπη, με μισθούς και άλλα κόστη σε ανοδική τροχιά και με μειούμενη ανταγωνιστικότητα”.
 
Το δημοσίευμα σχολιάζει ακόμα και τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, την οποία περιγράφει ως χαρακτηριστική καθυστέρηση της ιδιωτικοποίησης της αγοράς ενέργειας.
 
”Ο στόχος της επιστροφής στις αγορές εντός του επόμενου έτους έχει απομακρυνθεί τόσο που μοιάζει ανέφικτος. Αδιανόητο είναι όμως να εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αγορές έχουν αρχίσει να θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση.Ένα σενάριο που απορρίπτουν επιμόνως ΔΝΤ και ΕΕ και εκτιμάται ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και όχι μόνο”.
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε