Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε λειτουργία η νέα μονάδα της Motor Oil

Σε λειτουργία η νέα μονάδα της Motor Oil

Δυναμικότητα 60.000 βαρέλια / ημέρα – Ύψος επένδυσης 180 εκατ.ευρώ

 H Motor Oil Hellas ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας ατμοσφαιρικής διύλισης αργού πετρελαίου, στις εγκαταστάσεις της στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας.

Η επένδυση αυτή, συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα επέκτασης του διυλιστηρίου το οποίο αποτελεί στρατηγικό άξονα της Motor Oil για την επίτευξη λειτουργικής υπεροχής. Η κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας ξεκίνησε στις αρχές του 2008.

Με την νέα μονάδα, δυναμικότητας 60.000 βαρελιών την ημέρα, η συνολική παραγωγική δυνατότητα του διυλιστηρίου θα αυξηθεί κατά 25%, υπερβαίνοντας τα 170.000 βαρέλια ημερησίως ή τα 9 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως.

Τα προϊόντα της νέας μονάδας θα κατευθύνονται για κάλυψη των αναγκών της εσωτερικής αγοράς, για τους κλάδους ναυτιλίας και αεροπορίας, καθώς και για εξαγωγές. Η νέα μονάδα θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς θα μειώσει την ανάγκη για εισαγωγές μαζούτ (fuel oil), που ήταν μέχρι πρότινος απαραίτητες για την λειτουργία του διυλιστηρίου. Οι ανάγκες αυτές θα καλύπτονται από τη νέα μονάδα που θα το παράγει ως υποπροϊόν κατά την λειτουργία της.

Επιπρόσθετα, η νέα μονάδα υποκαθιστά εισαγωγές diesel καθώς θα παράγει περίπου 1.8 εκατ. μετρικούς τόνους diesel το χρόνο με μηδενική περιεκτικότητα θείου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε