Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σε νέα συμφωνία με τους πιστωτές της προχωρά η Wind

Σε νέα συμφωνία με τους πιστωτές της προχωρά η Wind

Σε νέα συμφωνία με τους πιστωτές της προχωράει η Wind, μόλις επτά μήνες μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, ο Όμιλος της WIND Ελλάς κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της, η οποία θα της επιτρέψει να προβεί σε ενέργειες για να βελτιώσει ουσιαστικά τη ρευστότητά της και να σταθεροποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στρατηγικής διερεύνησης εναλλακτικών για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της κεφαλαιακής της δομής.

Η συμφωνία αυτή τίθεται σε άμεση ισχύ με διάρκεια μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου 2010.

Η εταιρία αποδίδει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της, στις μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, τα μέτρα λιτότητας από την κυβέρνηση και το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον στην αγορά.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η εταιρία έχει απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επενδυτικά σχήματα, είτε για την απόκτηση ολόκληρου του πακέτου της WIND Ελλάς είτε για την πραγματοποίηση επένδυσης στην εταιρεία σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Ως οικονομικός σύμβουλος για τη διαδικασία αυτή προσελήφθη η γνωστή εταιρία Morgan Stanley, η οποία έχει αρχίσει ήδη διερευνητικές επαφές και η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί έως τις 14 Οκτωβρίου 2010.

Τελικές δεσμευτικές προσφορές θα γίνουν δεκτές το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και στη συνέχεια ο Όμιλος θα αξιολογήσει την/τις προσφορά/προσφορές και θα καθορίσει την πιο πρόσφορη προσέγγιση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης

Η επιλογή της προτιμώμενης προσφοράς θα γίνει το αργότερο ως τις 14 Οκτωβρίου 2010.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε