Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε υψηλά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου

Πετρέλαιο ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πετρέλαιο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι έφθασε η τιμή του πετρελαίου.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο, πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι, εκτίναξαν στις διεθνείς αγορές πετρελαίου την τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού η είδηση ότι η Μόσχα ανέστειλε την τροφοδοσία της Λευκορωσίας με πετρέλαιο και το κύμα ψύχους στις ΗΠΑ.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδιζε αργά το απόγευμα 2,08 δολάρια στο βαρέλι, με την τιμή του να ανέρχεται στα 81,44 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 81,68 δολάρια.

Η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ ανερχόταν στα 79,75 δολάρια, κερδίζοντας 1,82 δολάρια στο βαρέλι. Νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 80,13 δολάρια.

Όπως σημείωσε η βρετανική οικονομική εφημερίδα “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”, διαπραγματευτές είπαν χθες ότι η Μόσχα ανέστειλε την τροφοδοσία των διυλιστηρίων στη Λευκορωσία με αργό, μετά από τη μη επίτευξη συμφωνίας για τους σχετικούς όρους για το 2010. Ωστόσο, σύμφωνα με τη λευκορωσική κρατική εταιρία πετρελαίου Belkeneftekhim, η ροή του ρωσικού αργού προς ευρωπαίους πελάτες μέσω της Λευκορωσίας συνεχίζεται ανεμπόδιστα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε