Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σε υψηλά επίπεδα το δολάριο έναντι του ευρώ

Σε υψηλά επίπεδα το δολάριο έναντι του ευρώ

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2959 δολάρια από το επίπεδο των 1,2971 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2937 δολάρια.

Η θετική εικόνα που εμφανίζει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συμβάλλει στην διατήρηση της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος σε υψηλά επίπεδα. Το τελευταίο στοιχείο που ανακοινώθηκε σήμερα καταδεικνύει επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας, εξέλιξη που αντανακλά ένα γενικότερο δυναμισμό της αμερικανικής οικονομίας. Συγκεκριμένα ό αριθμός των νέων ανέργων την πρώτη εβδομάδα υποχώρησε στις 332.000 ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε στο κατώτερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε σήμερα μία συναλλαγή ενός εκατομμυρίου ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,78% από 10,70% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,47% να διαμορφωθεί στο 9,31% από 9,33% από που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55% από 0,54%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,43%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,32%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε